ΑΜΕΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 6945 723523


Ζαφείρι

{[['']]}
Ζαφείρι: Ίσως το δεύτερο σκληρότερο υλικό μετά το διαμάντι.
Συνήθως το χρώμα του είναι από ανοικτό έως σκούρο γαλάζιο, ενώ η άχρωμη ποικιλία του μοιάζει λίγο με το διαμάντι.

Το ζαφείρι θεωρείται ότι ανακουφίζει τον πόνο και έλκει τις τιμές και τη δύναμη.

Η ιστορία της πέτρας

Το ζαφείρι (σάπφειρος, αγγλ. Sapphire) είναι ποικιλία του κορουνδίου (οξείδιο του αργιλίου), φυσική ή συνθετική, και ανήκει στους πολύτιμους λίθους.

Είναι πρωτογενές συστατικό εκρηξιγενών συνήθως πετρωμάτων και εμφανίζεται επίσης σε διάφορους σχιστόλιθους και μεταμορφωμένα πετρώματα. Είναι σκληρό ορυκτό, δεδομένου ότι το κορούνδιο είναι το δεύτερο σκληρότερο ορυκτό μετά το διαμάντι (σκληρότητα 9 στην κλίμακα Mohs). Το χρώμα του ποικίλει ανάλογα με την γωνία υπό την οποία παρατηρείται και οφείλεται σε παρουσία μικρών ποσοτήτων σιδήρου και τιτανίου. Συνήθως είναι από ανοικτό έως σκούρο γαλάζιο και μερικές φορές ιώδες. Πάντως, γνωστές ως ζαφείρια είναι και κάποιες άλλες ποικιλίες κορουνδίου με χρώμα καστανό, πράσινο, γκρίζο, πορτοκαλί, κίτρινο αλλά και άχρωμο. Η τελευταία ποικιλία μοιάζει λίγο με το διαμάντι.

Τα ζαφείρια με την ονομασία «Αλεξανδρίτες» εμφανίζονται στο φως της ημέρας σαν γαλάζια, ενώ σε τεχνητό φωτισμό έχουν χρώμα ιώδες. Οι γνήσιοι αλεξανδρίτες, ωστόσο, είναι παραλλαγή της χρυσοβηρύλλου.

Τα ζαφείρια με την ονομασία «Αστερίας» έχουν μικρά ρινίσματα ρουτιλίου (TiO2) εσωτερικά και μαζί με επιμήκη κοιλώματα δημιουργούν αστεροειδείς λάμψεις, θεωρούνται δε τα πιο εντυπωσιακά και ακριβά.

Γενικά, τα ζαφείρια που έχουν την μεγαλύτερη εμπορική αξία είναι αυτά που "παίζουν" με τις αποχρώσεις του γαλάζιου. Το ζαφείρι υφίσταται κατεργασία ώστε να πάρει μία μορφή όπως του μπριλαντιού και να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή κοσμημάτων. Τα μπριλάντια από ζαφείρι έχουν εκθαμβωτική λάμψη αλλά μικρή φωτεινότητα. Η επεξεργασία και κατεργασία διαφόρων ποικιλιών με διάφορους χρωματισμούς τα μετατρέπει σε πολύτιμους λίθους που έχουν ομοιόμορφη εμφάνιση.

Παρά τη σκληρότητα του, μπορεί να χαραχτεί και να δημιουργηθούν επάνω του σχέδια. Έτσι, συνήθως στην Ανατολή, δημιουργούνται στην επιφάνειά του διάφορες ανάγλυφες παραστάσεις.

Τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ζαφειριών απαντούν σε Σρι Λάνκα, Αυστραλία(περιοχή Κουήνσλαντ), Νότια Αφρική, Ινδία, Μαδαγασκάρη, Ταϊλάνδη και Η.Π.Α. (Βόρεια Καρολίνα).

Από το 1900 παράγονται και συνθετικά ζαφείρια που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή κοσμημάτων. Τα υλικά από τα οποία τα κατασκευάζουν είναι στέρεα, σκληρά και φωτεινά, με σχήμα σφαίρας ή ράβδου. Είναι πολύ φθηνότερα από τα φυσικά και πιο εύκολα στην κατεργασία. Εκτός από κοσμήματα χρησιμοποιούνται και στην κατασκευή σφραγίδων, βάσεων κοσμημάτων και σε ορισμένα οπτικά όργανα.

ΕΛΚΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ:

• Το ζαφείρι είναι γνωστό ως «η Πέτρα της Σοφίας» και το κάθε χρώμα έχει τη δική του ξεχωριστή σοφία.
• Εστιάζει και ηρεμεί το νου, απελευθερώνει τις ανεπιθύμητες σκέψεις και τη νοητική ένταση.
• Είναι ένας λίθος που επιφέρει πνευματική αγάπη και γι’ αυτό χρησιμοποιείται για να θεμελιώσει την αμοιβαία πίστη ανάμεσα σε δύο συζύγους ή εραστές, αλλά και για τη διατήρηση της φιλίας, τη συμφιλίωση με τους εχθρούς και γενικά την επίτευξη θετικών συναισθημάτων.
• Φέρνει δύναμη, ειρήνη, ελπίδα, ευφυΐα, πλούτο, αφθονία, ευημερία, και προσελκύει κάθε είδους δώρα.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ:

• Θεωρείται σπουδαία προστασία ενάντια στη μαύρη μαγεία και τα αρνητικά συναισθήματα.
• Λέγεται πως όποιος το μεταφέρει επάνω του, δεν πρόκειται ποτέ να πιαστεί αιχμάλωτος.
• Τοποθετημένο στο λαιμό απελευθερώνει από την απόγνωση και διευκολύνει την προσωπική έκφραση.
• Προστατεύει την οικογένεια, διώχνει τις αρνητικές σκέψεις και επαναφέρει την εμπιστοσύνη και την ηρεμία στις σχέσεις.
• Αν κάποιος έχει το δίκιο με το μέρος του, ένα ζαφείρι τον βοηθά να κερδίσει δίκες και γενικά να δικαιωθεί σε καταστάσεις όπου αδικείται.
• Απελευθερώνει από την κατάθλιψη και την πνευματική σύγχυση και ενεργοποιεί τη συγκέντρωση.

ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ: 

• Βοηθά στον διαλογισμό, ηρεμεί το νου και ισορροπεί τα Τσάκρας.
• Ενισχύει την πίστη και μας κάνει να αποκτήσουμε σεβασμό και εμπιστοσύνη στις Θείες Δυνάμεις.
• Βοηθά να ξεπεραστούν διάφορα ψυχικά τραύματα και αφήνει το πνεύμα να προχωρήσει με νέες δυνάμεις στην πορεία της εξέλιξης του.
• Αυξάνει τις παραψυχικές ικανότητες όπως την τηλεπάθεια, την ενόραση, τη διόραση και την αστρική προβολή.
• Ευθυγραμμίζει τα διάφορα επίπεδα (φυσικό, νοητικό και πνευματικό), και επαναφέρει την ισορροπία στο σώμα.
• Βοηθά κατά τη διαδικασία της πυροβασίας, και οδηγεί στην πνευματική ανύψωση.
• Λειτουργεί ως τονωτής συμβατότητας, πνευματικότητας, κατανόησης και μεταφυσικής.
• Διαθέτει μια ισχυρή επανορθωτική ενέργεια που προέρχεται από τη σύνδεσή του με τη Μητέρα Γη και έτσι μπορεί και τη θεραπεύει.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ: 

• Το ζαφείρι θεωρείται πως προστατεύει την όραση και ρίχνει τον πυρετό.
• Ανακουφίζει από τους κολικούς, τα κατάγματα αλλά και κάθε είδους σωματικό πόνο, ρυθμίζει την παραγωγή των ορμονών, καταπολεμά τις ψυχικές ασθένειες και βοηθά στη θεραπεία της δυσλεξίας.
• Λένε πως αν ματώσει η μύτη, η πίεση ενός ζαφειριού πάνω στο μέτωπο θα σταματήσει την αιμορραγία. Επίσης ανακουφίζει από τα τσιμπήματα των εντόμων, αν τοποθετηθεί πάνω στο ερεθισμένο σημείο.
• Πρόσφατα κάποιοι θεραπευτές άρχισαν να το χρησιμοποιούν για την καταπολέμηση του AIDS και του καρκίνου.
• Ηρεμεί τα υπερδραστήρια συστήματα του σώματος, ρυθμίζει τους αδένες και αυξάνει την αντοχή του οργανισμού.
•.Καταπολεμά τις διαταραχές του αίματος, ανακουφίζει την υπερβολική αιμορραγία, δυναμώνει τις φλέβες και βελτιώνει την ελαστικότητα τους.
• Ρυθμίζει την πίεση του αίματος και το θυρεοειδή, καταπολεμά την αϋπνία και βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού.
• Χρήσιμο σε περιπτώσεις διάσεισης, μυκητιάσεων και εντερικών προβλημάτων.

ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:

Μαύρο Ζαφείρι (Black Sapphire)
• Σας προστατεύει και σας κεντράρει. Χαρίζει εμπιστοσύνη στη διαίσθηση σας. Η πέτρα αυτή τονώνει τις προοπτικές εργασίας, δίνει αντοχή και σας βοηθά να διατηρήσετε τη δουλειά σας.

Μπλε Ζαφείρι (Blue Sapphire)
• Αναζητά την πνευματική αλήθεια και παραδοσιακά σχετίζεται με την αγάπη και την αγνότητα. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό για τη θεραπεία της Γης και των Τσάκρας. Η ήρεμη αυτή πέτρα σας χαρίζει αντοχή, σας βοηθά να παραμείνετε στο πνευματικό σας μονοπάτι και χρησιμοποιείται σε σαμανικές τελετές για να μετουσιώσει τις αρνητικές ενέργειες. Ανοίγει και θεραπεύει το Τσάκρα του Λαιμού και το θυρεοειδή, ενώ διευκολύνει την προσωπική έκφραση και το να λέτε τη δική σας αλήθεια.

Πράσινο Ζαφείρι (Green Sapphire)
• Βελτιώνει την όραση, τόσο την εσωτερική όσο και την εξωτερική, και την ανάκληση των ονείρων. Ενεργοποιεί το Τσάκρα της Καρδιάς, φέρνοντας αφοσίωση, πίστη και ακεραιότητα. Η πέτρα αυτή τονώνει τη συμπόνια και την κατανόηση για τις αδυναμίες και τις μοναδικές ικανότητες των άλλων. Τιμά την εμπιστοσύνη και το σεβασμό για τα πιστεύω των άλλων.

Ροζ Ζαφείρι (Pink Sapphire)
• Δρα ως μαγνήτης για να φέρει στη ζωή σας οτιδήποτε χρειάζεστε προκειμένου να εξελιχθείτε. Είναι μια πέτρα πνευματικότητας, που ενεργεί γρήγορα και που σας διδάσκει πώς να ελέγχετε τα συναισθήματα σας, σας γεμίζει κατανόηση, ξεκαθαρίζει τα συναισθηματικά μπλοκαρίσματα, ενεργοποιεί την πνευματική όραση και ενσωματώνει τις μετουσιωμένες ενέργειες.

Μοβ Ζαφείρι (Purple Sapphire)
Αφυπνίζει. Είναι χρήσιμο για το διαλογισμό και τις πνευματικές εργασίες, ενεργοποιώντας την άνοδο της Κουνταλίνι και το Τσάκρα της Κορυφής / Στέμματος. Η πέτρα αυτή ενεργοποιεί την επίφυση μαζί με τη σύνδεση που έχει αυτή με τις ψυχικές ικανότητες, και δραστηριοποιεί τις οραματικές ικανότητες. Χαρίζει κατανόηση και είναι εξαιρετικά καταπραϋντικό για όσους είναι συναισθηματικά διαταραγμένοι.

Βασιλικό Ζαφείρι (Royal Sapphire)
• Εξαφανίζει τις αρνητικές ενέργειες από τα Τσάκρας και δραστηριοποιεί το Τρίτο Μάτι για πρόσβαση σε πληροφορίες που προωθούν την ανάπτυξη. Η πέτρα αυτή διδάσκει την υπευθυνότητα για τις σκέψεις και τα αισθήματα μας. Θεραπεύει τις διαταραχές του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένης και της δυσλεξίας.

Αστροζάφειρο (Star Sapphire)
• Έχει το σχήμα πεντάκτινου αστεριού στο βάθος του. Πρόκειται για μια σπάνια πέτρα που σας τραβάει στα βάθη της και ανοίγει τη διαίσθηση. Φέρνει κεντράρισμα στις σκέψεις σας και σας βοηθά να προβλέψετε τις προθέσεις των άλλων. Λέγεται ότι έρχεται σε επαφή με εξωγήινα όντα.

Λευκό Ζαφείρι (White Sapphire)
• Έχει μια εξαιρετικά αγνή ενέργεια. Ανοίγοντας το Τσάκρα της Κορυφής / Στέμματος, φέρνει την πνευματική συνειδητότητα σ’ ένα πολύ υψηλό χώρο και διευρύνει την κοσμική συνείδηση. Πρόκειται για μια εξαιρετική πέτρα που απομακρύνει τα εμπόδια από το πνευματικό σας μονοπάτι. Είναι χρήσιμη για να φτάσετε το δυναμικό σας και το σκοπό της ζωής σας.

Κίτρινο Ζαφείρι (Yellow Sapphire)
• Προσελκύει πλούτο στο σπίτι και μπορεί να τοποθετηθεί στο ταμείο για να αυξήσει την ευημερία και τα κέρδη. Αν το φοράτε, θα πρέπει να έρχεται σε επαφή με το σώμα. Το κίτρινο ζαφείρι ενεργοποιεί τη διανόηση και βελτιώνει τη γενικότερη εστίαση, ώστε να μπορέσετε να δείτε τη γενικότερη εικόνα. Ως ελιξήριο, απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο :

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

http://picasion.com/

ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΟΥ

png optimizer
=====